Sport – Business – Art

Kompakt hatékonyságnövelő programok

SPORT

 Az edző, sportoló, klubvezető legfontosabb munkaeszköze a saját személyisége, az emberismerete. Annyira képes megismerni másokat, amennyire saját magát sikerült feltérképeznie: tisztában kell lennie azzal, hogy miben jó, miben átlagos, vagy esetleg rossz, mi az, ami érdekli, és mi az, amit túlzásba visz a munkája során, hiszen ezzel már meg is tette az első óriási lépést a fejlődés útján.

 

Az ilyen személy a teljesítménye javulását szorgalmazó megjegyzéseket nem fenyegetésként értelmezi, hanem kifejezetten igényli a konstruktív kritikát. Kész tanulni, tisztában van korlátaival, erősségeivel, és nem érzi magát kényelmetlenül, ha beszélnie kell róla. Ez az önbizalom segíti abban, hogy tudja, mit (mekkora kockázatot) vállalhat el, és mikor kell segítséget kérnie.

 

Munkánk során legfõbb célunk a gyors eredmények és valós változások elérése. Minden esetben figyelembe vesszük a problémák és változás egyedi, személyes természetét.

 

A beavatkozás során többféle módszertant használunk, ezek közül a legfontosabbak:

 

OKTATÁS,TRÉNING, WORKSHOP, TANÁCSADÁS, EGYÉNI COACHING, MENTORING, SHADOWING, COUNSELLING, TEAM COACHING, CSOPORTOS COACHING, OPEN SPACE, WORLD CAFE  
Jellemző beavatkozási területek:
 • Rendszerszemléletű szervezetfejlesztés, hatékonyságnövelés
 • Motivációs csapatfejlesztés
 • Új munkatársi csoportok csapattá formálása
 • Csapaton belüli konfliktusok kezelése
 • Csapaton belüli változások kezelése
 • Hatékony csapatok építése edzőknek/vezetõknek
 • Klubon belüli együttmûködést fejlesztõ workshopok
 • Speciális élményközpontú csapatépítõ tréningek
 • Egyéni-, vagy csapaton belüli problémás helyzetek, konfliktusok, elakadások megoldása
 • Vezetésmódszertan fejlesztése, személyes készségfejlesztés
 • Kommunikációs készségek beépülés-támogatása
 • Megváltozott, vagy új vezetõi szerepre való felkészítés


BUSINESS

 Programjaink során kiemelten fontosnak tartjuk mind a vállalatnál dolgozó egyének, mind a szervezeti környezet, mind pedig a HR munkájának támogatását.

 

Megoldásaink az alábbi területekre koncentrálnak:

 • Üzleti eredményesség növelése
 • Együttműködés minőségének fejlesztése
 • Vezetés átfogó képzése
 • Értékesítés hatékonyságának javítása
 • Ügyfél-elégedettség növelése

 


Alapelvek a fejlesztés során

Támogató vállalati környezet

Egy ilyen jellegű program jellemző módon nem követi a szervezeti hierarchiát, nem kötelező része a vezetői munkakörnek. Ezért jól meg kell alapozni és támogató szervezeti környezetet kell teremtenünk a számára. Ennek legfontosabb eleme a támogatók (jellemzően felsővezetők) megnyerése és a program egységes, alapos, és célzott kommunikációja.

 

Célorientált, monitorozható folyamatok

A sikeres folyamathoz nem csak jó kapcsolat kell, hanem egy olyan közös szakmai munka, amelynek céljaiért minden résztvevő egyaránt felelősséget vállal.

 

A lendületet megtartása

A munkakörhöz szorosan nem kapcsolódó projektek az idők folyamán veszíthetnek prioritásukból. Fontos tehát gondoskodnunk arról, hogy a folyamat kitöltse életidejét, kellően intenzív maradjon és megteremtse a feltételeket egy – a programon túlmutató jövőkép kialakításához.

 

Egy tipikus fejlesztés folyamata:

I. A felsővezetők támogatásának megszerzése és láthatóvá tétele

II. A program gazdái és a külső szakemberei megállapodnak együttműködésük kereteiről

III. Célmeghatározás

IV. Tervezés

V. Kommunikáció a szervezet felé

VI. Felkészítő program

VII. Szupervízió és network építés

VIII. Monitorozás és értékelés

ART

Munkánk célja megalkuvás nélkül szembenézni a valósággal és elfogadni a személyiségünk valódiságát, ezáltal felszabadítva a lekötött erőforrásokat. Ezt kombinálva a művészetterápia eszköztárával ezután egy olyan új, és egyedi fejlesztő közeg jön létre, ami egyedülálló módon segít felfedezni, hol vagyunk mi mások, mi az egyediségünk, kik vagyunk, hogyan tudunk legjobban hatást gyakorolni a világra, és megtanulni kifejezni a bennünk élő végtelen tehetséget.

 

A programokon használt módszerek az életút kutatások eredményeit felhasználva többek között a tapasztalati tanulás, a pszichodráma, a transzperszonális pszichológia és a művészetterápia sajátos elegye, szórakoztató módon, érzelmeket és mélységet bevonva hat.

 

Fejlődni és túllépni önmagunkon művészi munka. Személyiségünk egy hangszer, amelyen megtanulhatunk játszani. Vajon mi kell ahhoz, hogy gyümölcsöző tehetségünket kibontakoztassuk, és művészi módon éljük az életünket? Hogyan szólaltassuk meg hangszerünket és nyűgözzünk le másokat?

 

A valódi művészek képesek fókuszban lenni, és harmóniában élni önmagukkal és másokkal. Könnyen bírnak befolyással másokra, és gyakran válnak közönségük példaképévé. Ennek elsajátításában segítenek a művészek számára kidolgozott programjaink.

 

"...ha az ego hangjára figyelsz, mindig lesz valaki, aki jobb nálad, nem számít, mid van vagy mit értél el, az ego nem hagy nyugodni. Azt súgja, hogy addig nem állhatsz meg, amíg maradandó nyomot nem hagysz a világban, amíg el nem érted a halhatatlanságot. Mennyire trükkös is ez az ego valójában, hogy egy olyan dolog elérésével kecsegtet, ami valójában már réges rég a tiéd..." /Jim Carrey/

Bővebb információ: www.poosmiklos.hu


Kompakt hatékonyságnövelő programok

 • Krízisben a csapat - Csapatok válságkezelése
 • Mentalitásfejlesztő „edzőtábor” – a Bear Grylls Survival Academy trénerével (outdoor)
 • Prémium felsővezetői workshopok – hatékonyságnövelés a szervezeti elit számára
 • On the job mastery – eredménynövelés konkrét helyzetekben, munkahelyi környezetben
 • Tehetség- és motivációfejlesztés művészi eszközökkel